FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen (september 2019-edit)

 

Hoe spreek ik het uit?!
De meest gestelde vraag. Is het ‘Fendy’ of ‘Fan-die’? Veel mensen spreken het uit als dat eerste, maar je zegt eigenlijk ‘Fan-die’. Klinkt als… Bambi, zeg maar ūüôā

Waar komt de naam vandaan?
Ik ben vernoemd naar een voetballer van FC Groningen. Er waren al een aantal Fake’s in de familie. Ze wilden mij graag vernoemen, maar om nu n√≥g een Fake erbij te hebben in de familie… Fandy was daar een mooie variant op. Het is dus eigenlijk geen buitenlandse of exotische naam of iets dergelijks.

Ik woon niet dicht bij Hoogeveen. Is het dan wel handig om met jou samen te werken?
De wereld is een speelveld waarin we allemaal kunnen deelnemen. Afstand is voor mij net als tijd relatief. Net als de hoeveelheid mayonaise bij gehaktbal.

Tarieven
Iedereen wil wat verdienen. Zelf heb ik gekozen om niet voor grote ondernemingen te werken als daar geen individueel en structureel doel wordt bewerkstelligd.
Offertes maak ik op maat en zijn vrijblijvend. Voor mij is het belangrijk dat er een tarief wordt gehanteerd dat een goede mix kent van het kunnen kopen van brood, waarbij de ander ook gewoon nog brood kan halen.  Filosofie blijft, er komt iets nieuws. Vanaf 2020 weer te boeken voor consulting!

Wat voor klanten heb had je zoal?
Het zijn veelal ZZP-ers vanuit de creatieve sector. Dat is niet de regel noch uitzondering. Belangrijk is dat de intentie gelijk van aard is. Dat men met passie, plezier, werkt en op ieders eigen manier een zuivere bijdrage brengt in de samenleving, ons milieu. Was leuk, interessant, veel geleerd!

Wat voor ervaring heb je? Of heb je een opleiding gedaan?
Ja, ik heb de opleidingen gedaan. Of ik dat superbelangrijk vind? Niet meer. Ik ben niet alleswetend, wel wil ik veel weten als dat in mijn straatje past. Dat straatje is breed.
Iedere dag leer ik, of het nu literaire kennis is of de praktijk. Het leven vind je alleen in facetten in een boek. Dat is overigens één van mijn andere dromen die ik wil verwezenlijken. Het schrijven van een boek. Ik houd ervan om in een situatie uit te zoeken wat er is en hoe wij dit het beste kunnen toepassen. Soms lijkt een het een stap terug, maar wat is een stap terug als er geen basis is? Dan is het soms beter om terug te gaan, een fundament neer te zetten, om vanuit dat punt iets op te bouwen wat staat en blijft staan.

 

 

b_SusanNoelle-2572-2

 

Bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 51951363. (een vermelding op mijn website hiervan is nodig volgens de Handelsregisterwet :))

AVG-show/Algemene voorwaarden

Ben je net zo blij met de nieuwe wetgeving als wij? Het was een behoorlijke zoektocht wat wijs was, het kwam nog redelijk onverwachts ondanks dat het blijkbaar al even in de pijplijn zat. Eind mei 2018 moest het klaar zijn voor iedere ondernemer. Conclusie was dat ineens iedereen ermee bezig was, allemaal andere antwoorden (op een specialist na) en het voelde wel even ‘raar’ dat het ineens hot was: vanuit Fandy.nl nemen we privacy namelijk al vanaf het begin serieus, gebaseerd op de normen en waarden met een vleug menselijkheid. Dus voordat de AVG trending topic was. Om dat verder volgens de EU-richtlijnen¬†in een trechter te gieten, kunnen jullie altijd mijn Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring opvragen.
AVG-gossip? Naar¬†verluidt zijn 8 EU-landen nog bezig om de wetgeving aan te passen hierop (eind mei 2018).¬† In Nederland gaat men soepel om met ‘kleine’ ondernemers. Het is wel belangrijk om ermee bezig te zijn en iets te regelen, zeker als er controle komt hierop. Wat je ze moet aanbieden als ze even langskomen? Zoals ze ooit bij de FIOD zeiden (had ik niets mee van doen trouwens): we drinken koffie, alleen zwart.

Toch is het belangrijk om wel mee te doen en daar gewoon een ‘klap’ op te geven, zodat het uit jouw hoofd is en weer verder kunt. Het schept op dat onderdeel weer kaders.
Mijn algemene voorwaarden en AVG-policy zijn dan ook op te vragen op verzoek. Kosteloos uiteraard. Raar eigenlijk, dat men dat expliciet aangeeft dat het kosteloos is en dat ik dat maar kopieer.
Het is een stukje service, menselijkheid. Wellicht zet men “kosteloos” neer omdat men bang is dat er anders een verzoek kan binnenkomen van 100.000 exemplaren voor √©√©n persoon. Dat is onredelijk en diegene die dat vraagt zoekt dan in de verkeerde hoek. Nee is ook een antwoord en allesomvattend. ūüėČ